dinsdag 11 oktober 2011

Kunstwerk Westervoort


Uitnodiging voor de opening

van de expositie "Enkeling in beeld"

schilderijen van Thea Zweerink

Hierbij nodigen wij u uit voor de opening van expositie “Enkeling in beeld” die de Stichting KunstWerk organiseert rond het werk van Thea Zweerink. De opening wordt verricht door Rinus van Schie op vrijdag 28 oktober om 19.30 uur in de bibliotheek van Westervoort. U kunt de kunstwerken bezichtigen tot en met 20 november in de bibliotheek en Huize Vredenburg.

In 2004 studeerde Thea Zweerink (geb. 1962) af in schilderen met het werk “Ogenblik”( arbeiders van begin 20ste eeuw) aan de AKI in Enschede. Herinneren en gedenken blijven haar bezighouden. De herinneringen zijn soms van haar zelf maar bij voorkeur die van onbekende personen. Als uitgangspunt voor het schilderwerk gebruikt ze vaak foto’s van vroeger. De mensen staan daar zo statisch op en dat vindt ze interessant. Ze schildert ze niet na maar gebruikt ze om een nieuw beeld te laten ontstaan. Thea schildert koppen, ze noemt het geen portretten, aangezien het altijd onbekende gezichten zijn, uit een ver verleden. Ze houdt zich bezig met groepen mensen. Mensen die een groep vormen zonder daarvoor te kiezen. Ze blijven individuen, enkelingen.

Een groep ontstond bijvoorbeeld n.a.v. foto’s die ze op het internet zag van burgerslachtoffers van de operatie Market Garden. Een aantal mensen daarvan heeft ze als onderwerp voor een serie schilderijen gebruikt. Bij elkaar vormt het een indrukwekkend geheel.

Naast het werken met olieverf op doek maakt ze gebruik van andere technieken; zoals o.a. het naaien of borduren van lijnen op een schilderij of thinnerdruk op perkament. Thea Zweerink is een interessante kunstenaar die voor het eerst in Westervoort te zien is en haar tentoonstelling is een absolute aanrader.

In de bijlage vindt u twee voorbeelden van haar werk. Meer is te zien op www.theazweerink.nl

De expositie duurt van 28 oktober t/m 20 november 2011. De opening vindt plaats op vrijdag de 28e oktober om 19.30 uur in de bibliotheek van Westervoort, aansluitend wordt de bijeenkomst verplaatst naar Huize Vredenburg.

Exposities van de Stichting Kunstwerk vinden plaats in:

De Bibliotheek Westervoort, Dorpsplein 115, tijdens de openingsuren van de bibliotheek (zie www.liemersbibliotheken.nl)

en

Huize Vredenburg, Klapstraat 112, zaterdag 12.00 – 15.00 uur en zondag 11.00-17.00 uur

Geen opmerkingen:

Een reactie posten